• Augusta Šenoe 8, 42000 Varaždin
  • Pon - Pet 8.00h - 19.30h; Sub - 08:00 - 12.00h

Kontaktne leće

PROJECT DETAILS

Za razliku od naočala, kontaktne leće pružaju jasan, neometan periferni vid i ne utječu na izgled nositelja. Nadalje, nude udobnost i slobodu za sport i druge tjelesne aktivnosti. Zbog svoje svestranosti i stalnih tehnoloških poboljšanja, kontaktne leće postale su bitna alternativa tradicionalnim naočalama. Jedna od glavnih prednosti kontaktnih leća je poboljšana vizualna učinkovitost koju nude. Prianjajući uz rožnicu, ove leće omogućuju prirodan vid pomičući se okom i dajući jasno vidno polje. Naočale su s druge strane ograničene svojim okvirom uzrokujući izobličenja i smanjenu jasnoću vida na svojoj periferiji. 

Štoviše, inovacija u tehnologiji kontaktnih leća dovela je do različitih vrsta leća koje zadovoljavaju različite potrebe. Dnevne jednokratne leće stekle su popularnost zbog svoje praktičnosti i smanjenog rizika od infekcije. Svaki dan daju novi par leća, eliminirajući potrebu za čišćenjem i dezinfekcijom. Za one koji trebaju korekciju vida tijekom aktivnosti na otvorenom, posebno dizajnirane kontaktne leće s UV zaštitom mogu se koristiti za zaštitu očiju od štetnih sunčevih zraka. Nadalje, multifokalne kontaktne leće sada su dostupne za rješavanje prezbiopije, omogućujući pojedincima da jasno vide na različitim udaljenostima bez potrebe za naočalama za čitanje.

Kontaktne leće nude brojne prednosti u odnosu na tradicionalne naočale, što ih čini preferiranim izborom za mnoge pojedince. Sposobnost pružanja poboljšane vizualne učinkovitosti, neometanog perifernog vida i prirodnog izgleda izdvaja kontaktne leće. Sa stalnim napretkom tehnologije, kontaktne leće postale su sve raznovrsnije, zadovoljavajući različite potrebe korekcije vida. Kao rezultat toga, postali su nezamjenjiv alat za pojedince koji traže jasan vid i optimalnu očnu udobnost.